Az ELENGEDÉS könnyítésének kulcsa

2021.10.12

Majdnem 8 milliárdan élünk a Földön.

Eltérő vágyakkal, érdekkel, elképzelésekkel.

Óhatatlanul keresztezzük egymás igényeit és sokszor bizony a Sors is belesző furcsa helyzeteket. Szóval Életünk, a legnagyobb tudatosság mellett is tud - nem tetszően alakulni.

Összeveszések, szakítások, veszteségek, betegségek, balesetek stb.stb.stb.

Gyakran halljuk ilyenkor, hogy "engedd el" és persze ezt súgja belső józan eszünk is.

Csakhogy az ELENGEDÉS nehéz ☹

A jó hír, hogy sokkal könnyebbé is tehetjük!

Csupán két fontos kérdést érdemes megválaszolni és ezáltal külön lehet választani a nem össze illő dolgokat 😊

  • Az első kérdés, hogy MIT engedjünk el?
  • A válasz evidens - Az elképzeléseinket!
  • Vagyis ismerjük el, hogy az általunk elképzelt MEGOLDÁSOK, elképzelések megvalósulásának, jelenleg nincsenek meg a feltételei.
  • A következő kérdés, hogy MIT - ne!!! - engedjünk el?
  • A válasz most is egyszerű - A szükségleteinket!

Életünk minden percében Szükségleteink kielégítésén fáradozunk, de nagyon fontos tudatosítani, hogy ezeket ezerféleképpen lehet megvalósítani. Így a Megoldások (elképzelések) sokaságából választhatunk egy olyat, ami éppen az adott helyzethez és a szükségletünkhöz is passzol.

Pl. egyik alap Szükségletünk az - evés - Kielégítése vagyis a megoldások tárháza végtelen: alma, sült csirke, lazac, kaviár, száraz kenyér, szendvics stb.stb.stb. és ezek közül azt érdemes választani, amelyiket a pillanatnyi helyzet is lehetővé tesz. Lesz olyan, amikor nyugodtan választhatjuk a kaviárt és lesz olyan helyzet, amikor csak a száraz kenyeret választhatjuk JÓ Megoldásnak.

pl. alap szükségletünk a - kapcsolódás is - de fontos, hogy ne ragadjunk bele az elképzelt megoldásunkba! Hiába gondoltuk ki magunknak - Megoldásnak - hogy Pistivel akarok kapcsolódni, ha Pisti nem akar. Ebben az esetben a Kapcsolódási Szükségletünk megvalósulásához olyan partnert érdemes keresni, aki szívesen kapcsolódik velünk.

Beleragadhatunk abba az elképzelésbe, hogy ÖRÖM és KAPCSOLÓDÁSI szükségletünk egyetlen megoldása csakis Pisti lehet, de ettől lesz az ELENGEDÉS olyan pokolian nehéz.

Ha megértenénk, hogy ÖRÖM és KAPCSOLÓDÁSI szükségletünk ezernyi személy által nyerhet kielégülést, akkor könnyebb lenne ELENGEDNI - nem Pistit 😊 hanem Pistit, mint egyetlen elképzelt megoldási lehetőséget 😊

Nagy különbség!

Nagyon fontos azt megérteni, hogy a SZÜKSÉGLETEINK adottak, de a hozzájuk kapcsolható MEGOLDÁSOK vagyis a szükséglet kielégítési elképzeléseink VÁLTOZTATHATÓAK! Az aktuális helyzet feltételeihez igazíthatóak.

Ha ezt megértjük és tudatosítsuk, akkor már az ELENGEDÉS sem lesz olyan pokolian nehéz, mint ahogy, azt sok esetben gondoljuk.

Az elengedés könnyítésének kulcsa tehát megérteni, hogy NEM a Szükségleteinket kell elengedni, hanem a választott, bemerevedett, helyzethez nem passzoló Megoldásokat, Elképzeléseinket.

Ha pedig ehhez a szétválasztáshoz szeretnél további támogatást is kapni 😊 egyéni, online Konzultációk keretében - írj, üzenj! Várlak szeretettel 😊

https://www.konzultaciok-neked.hu/kapcsolat/