Az ITT és MOST ereje

2019.03.01

Az élet értelme a fejlődés, ezért minden történés az életben a fejlődést szolgálja! A pusztulás, a halál és minden "negatív esemény" is

"Csodakurzusokra" (agykontroll, rejki, csendo stbstbstb) - meglátásom szerint - először általában azért mennek az emberek, hogy "varázsoljanak" - hogy tudjanak hatni az életre, a történésekre - ez kezdetben menni is szokott - de a lelki és szellemi fejlődés következő lépcsője, hogy megértsük és békével elfogadjuk: minden úgy van jól, ahogy történik! Az ősi mondat is így szól: Uram legyen meg a te akaratod!

Ettől még lehetnek céljaink, vágyaink, törekvéseink! Fontos is, hogy legyen! És használjunk is mindenféle eszközt céljaink megvalósulása érdekében - agykontrollt, programozást, meditációt stbstbstb, kinek mi tetszik - de érdemes belátnunk, hogy a saját elképzeléseink erősen KORLÁTOLTAK! Csak a saját világunkból látszik hasznosnak és fontosnak.

A nagy Univerzum szempontjából sokszor MÁS történésnek van helye és ideje, mint a mi tervezetünk, elvárásunk.

Ilyenkor gyakran megkérdőjeleződik a csodamódszer hasznossága :-( ezért előfordul, hogy félredobjuk, újat keresünk :-(

Dr. Domján László - egy általam nagyra tartott magyarországi tanító - Parkinson kóros évek óta, mégsem jut eszébe megkérdőjelezni az agykontroll vagy egyéb elmére ható módszer FONTOSSÁGÁT, HASZNOSSÁGÁT.

Több híres gondolkodó szerint a válságokból való kilábalás egyik leghatásosabb eszköze az ITT és MOST megélése, hiszen az itt és mostba helyezkedéssel lehet túljutni lépésről-lépésre a válságokon, mert a pillanatok 99,9 %-ban MINDEN oké :-)

A lényeg pedig, hogy pillanatról-pillanatra haladva egyszer csak KIKERÜLÜNK a rettenetes forgatókönyvek sűrűjéből :-)

EZT nagyon fontos megérteni. Ez egy filozófia! Ezt a filozófiát sokan tanítják. pl. Eckhart Tole a nyugati világ számára illetve a keleti hitvilágban a budhista vagy indiai tanításoknak is jelentős alapgondolata.

Fölösleges sztorikat gyártani arra, hogy alakul a jövő. A valódi ÉLET A MOSTBAN zajlik!

A MOSTBAN történik az a pillanat, amire figyelni érdemes és a MOST-okból majd szép lassan ÖSSZEÁLL egy olyan forgatókönyv, ami egyáltalán NEM lesz olyan borzalmas, mint, amit elképzelünk nagyon élénk - fekete színű fantáziával.

A coaching is egy lehetőség, egy hatékony segítség annak a megértésére, hogy a válság miért is HASZNOS történése az életünknek. Sokkal nagyobb ajándék, mint a siker és az öröm, mert a siker és az öröm CSAK az élet finom fűszere, de az igazi alapanyag a főzéshez - az élethez - a válságok átélése!

Az emberi élet, a szellemi fejlődésünk lényege pedig, hogy erre rájöjjünk! :-)