Elveszve önmagunk gondolati zajában

2019.03.01

Könnyű elveszni a saját gondolati forgatagunkban. Ezért van nagy jelentősége a külső, segítőnek, aki képes ÉRTŐ FIGYELEMMEL hallgatni szóáradatunkat. Ez a fajta "hallgatás" különleges! Képes kiszűrni mondataink áradatából, gondolati pörgésünkből - azokat a kulcsszavakat, melyek mentén érdemes haladni egy segítő beszélgetés folyamatában. Ez a fajta figyelem valódi ELŐBBRE jutást fog eredményezni, nemcsak egy-helyben pörgést, ami pedig az önmagunkban való gondolkodás esetén - még szakembernél is - szinte törvényszerűen megtörténik.

Fontos tudni, hogy már egy szimpla beszélgetés is képes valamiféle rendező elvet csempészni gondolati káoszunkba, mert a beszéd lelassítja a pörgést. Tudományos tény, hogy a beszéd tempója jóval lassabb, mint a gondolatáramlás sebbegése.

Az önmagunkban való gondolkodás, annyira gyors, hogy észre sem vesszük, hányfelé is indulunk EGYSZERRE képzeletben. Egy lépés erre, majd arra, majd amarra....... Na ebből nem igazán lesz előbbre jutás. Az előre jutás akkor hatékony, ha EGY ÚTON haladunk lépésről-lépésre.

A külső, szakmai segítő fül - aki képzése során megtanulja és alapkészségé teszi magában az ÉRTŐ FIGYELMET - az meghallja azokat a fontos szavakat, mondatokat, melyek még egy jó barátnő füle számára is elsikkadnak. Csak EGY szó lenne a sok közül.

A JÓ segítő szakember legyen az coach, pszichológus, mediátor stb. szinte KIKAPJA a figyelmével a kincseket érő szavakat, mondatokat. Ez nemcsak technika, amit meg lehet tanulni, hanem egy idő után olyan természetes rutin, ami valódi SEGÍTŐVÉ emeli a támogató szakembert, coachot, mediátort, pszichológust stb.

Ha hitetlenkedés van benned, próbáld ki! MOST egy alkalmas ingyenes konzultációs beszélgetésben megtapasztalhatod. Élj vele! és utána, ha meggyőzött, akár bele is vághatsz a HAT alkalmas sorozatba, ami biztosan HAT! Legyen az elakadás, krízis, szorongás, eredményesség utáni vágy vagy párkapcsolati zavarok.

Várlak szeretettel és ÉRTŐ FIGYELEMMEL! :-)