Blog 

Vajon mi húzódik meg annak a hátterében, hogy sokszor nagy tudású emberek elbuknak, míg a náluk jóval gyengébb szellemi képességűek sikeresek és boldogok. A válasz az érzelmi intelligenciában keresendő.

A szakítás minden esetben fájdalommal jár. Sokszor azt tapasztalom, hogy lényegében mindegy, mennyire volt rövid vagy hosszú a kapcsolat, de sok esetben még az sem számít, hogy számítani lehetett rá.

Carl Rogers munkáiból az egyik legfontosabb gondolat, amit megtanultam, hogy az elfogadással kezdődik a változás. Amíg csak a változást akarom önmagában, ilyen vagy olyan előnyök és hasznok reményében, addig rendre kudarcot fognak vallani a próbálkozásaim, hiszen ilyenkor alapvetően NEM FOGADOM EL azt, ami van.

Karácsony a szeretet és a misztikus történetek ideje is. A napokban kedves kolléganőm mesélte el saját, különleges, felismeréseket hozó élményét. Így jött az ötlet, hogy megírjam az én misztikus, tanító történetem.

Életünkben sok olyan dolog történik velünk, melyek okát, mozgatóját nem látjuk egyből. Ilyenkor természetes, hogy válaszok után kutatunk. Ám ez a a kutatás időnként elvisz bennünket profán magyarázatok felé is. Pl. ránk találnak a közhelyeket tartalmazó felszínes, neszesemmifogdmegjól üzenetek a napi pletyka/bulvár lapok hasábjain, melyeket...

Tévedés ne essék! Én is fontosnak tartom a vizualizációt, az önerősítő mondatok ismétlését, a célkitűzést, de ezek mellé elengedhetetlennek tartom beilleszteni az önismeret lassú és nehéz folyamatát is, mert enélkül, gyakran fog - "érthetetlen" módon - elmaradni a megvalósulás.